Beställningar

Har du en idé om ett smycke du skulle vilja få gjort? Kom in till oss och få din vision förverkligad!

När du kommer till oss med din idé så hjälper vi dig att formge den till ett praktiskt smycke och ger dig ett prisförslag för att få gjort smycket. Vi har kompetens inom ett mångfald av områden inom smideskonsten.

Saker som kan vara bra att tänka på/ha med sig vid besök:
Referens/Skiss: Om man kan så är det bra att ha med sig någon typ av referens eller skiss på något liknande som man vill ha.
Det kan vara allt ifrån en exakt sketch på ens önskade smycke till ett par bilder på smycken som man gillar och vill ha en liknande stil.
Alla typer av referenser/inspiration man kan ha med sig hjälper den kreativa processen!
Sten: Om man vill ha en ädelsten i sitt smycke så kan det vara bra att tänka på vilken man vill ha, om det är en specifik typ eller bara ungefär vilken färg , slipning och storlek man vill ha.
I vår butik har vi ett utbud av vackra ädelstenar, men vi har även möjligheten att införskaffa specifika ädelstenar om det önskas och har samarbete med en lokal ädelstenslipare för om du vill se till att få en perfekt slipad sten!
Vi erbjuder även att ta ut stenar från dina gamla smycken och ge dem ett nytt liv i ditt nya smycke.
Hör gärna av dig i förväg om du vet vilken typ av sten du vill ha så kan vi som om vi kan få in en innan ditt besök.
Gravyr: Det finns många typer och möjligheter med handgravyr, man kan göra allt ifrån ett enkelt namn på insidan av sin ring eller initialer på ett hänge till en detaljerad special design på ens smycke.
Om man vill ha textgravyr så kan man tänka på vad man vill ska stå, storlek och vilket typsnitt som önskas, vi kan göra det mesta!
När det kommer till en special design så kan man gärna skissa upp något eller hitta referensbilder för det man vill ha, annars så kan vi hjälpa er när ni kommer in.
Budget: Det kan vara bra att tänka igenom vad man är villig att lägga på sitt nya smycke!
Om man har en begränsad budget så kan vi hjälpa till att designa smycket så att det håller sig inom de gränserna, medans om man har en bredare budget så kan vi se till att det inte tas några onödiga kompromisser för att hålla ner priset.
Vet du inte helt vad du vill lägga så är du välkommen förbi så kan vi arbeta fram designen för ditt smycke och ge dig ett prisförslag baserat på det och sedan arbeta vidare därifrån.
Material: Val av material kan göras baserat på flera olika baser, både det visuella och det praktiska.
Som exempel så är vitguld mer hårt och tåligt än silver vilket gör att det inte repas lika enkelt och är lämpligare för t.ex. mer delikata fattningar, men det är mycket dyrare.
Eget guld: Om man har gamla smycken hemma så kan man kontemplera om man antingen vill ha det ner smält och omgjort till ens nya smycke eller lämna in det som betalning av smycket.
Det kan vara ett effektivt sätt att hålla ner kostnaden på!
Ytbehandling: Man kan ha många typer av yta på ens smycke, om man inte vill ha det blankt så har vi många olika typer av matteringar eller typer av hammering man kan ha på ytan.
Vi har även möjligheten att plätera ditt smycke, både silver-/guldplätering och rodiering.
Rodiering används ofta på vitguld för att ge den en ljusare vit yta men kan behövas göras om då och då om det är på ett smycke som har en tendens att slitas så som en ring.
Själva föredrar vi den neutrala vitguldsfärgen, men om man vill ha en ljusare vit yta så är rodiering att rekommendera.

Om du har möjligheten så får du gärna mejla oss med den informationen och tankarna du har angående ditt smycke samt när du önskar komma in, så vi har möjligheten att förbereda om det är något som behövs.

Vi arbetar huvudsakligen med guld och silver, men vi kan även arbeta i koppar och mässing. Har du frågor om andra material, kontakta oss.

Läs mer om vår gravering här.

Du kan läsa mer om våra infattnings tjänster här.


Back to all services