Om Oss

Mitt namn är Stefan Salomonsson och jag är en guld/silversmed och smyckeskonstnär. Jag håller till i min ateljé i Kronhusbordarna som ligger i centrala Göteborg.

I min ateljé ställer jag ut mina smycken, tar emot specialbeställningar, handgraverar, reparerar, m.m. Där arrangerar jag även kursverksamhet, workshops, möhippor, etc.

Välkommen!

VÅR DESIGN HAR EN ANDA AV ÄKTA HANTVERK OCH TIDLÖSHET, SAMTIDIGT SOM DET ÄR NYSKAPANDE

Historia

Stefan har alltid tyckt om att arbeta med händerna. Hans nyfikenhet på guld/silversmidet började växa fram i Indien dit han flyttade 1992. Där skapade Stefan smycken i andra tekniker, innan han fick möjlighet att gå i lära hos Ravi, en skicklig guld/silversmed i Puskar, Rajasthan.

Det erbjudandet var ju svårt för Stefan att motstå! Så på golvet, med korslagda ben på indiskt vis, upp till 12 timmar om dagen, fick Stefan lära sig de traditionella smides-tekniker som är starkt rotade i den indiska smyckeskulturen. Deras tid ihop som mästare och lärling, ledde så småningom till ett samarbete där de under ett par års tid bedrev guld/silversmideskurser för västerländska turister. Efter att Stefan kom tillbaka till Sverige har han konstant utverkat sina skickligheter genom att bland annat tagit kurser i både handgravyr och infattning.

Väl tillbaka i Sverige fick Stefan erbjudandet att tillverka och ställa ut sina smycken i de anrika Kronhusbodarna från 1700-talet, en historisk miljö med en vacker kullerstensbelagd innergård där det också finns ett flertal andra konsthantverkare. Där bedriver han nu sin verksamhet med hjälp av sin personal.

Över 20 års erfarenhet

Under Stefans många års erfarenhet så har han samlat på sig inspiration och tekniker från många platser runt om i världen, från hans start i Indien till hans fortsatta lärande i Sverige.

Ismael Olofsson

Stefans son Ismael har nu också tagit upp smides-yrket. Han har flera års utbildning inom IT och använder sina kunskaper för att hjälpa och utveckla smyckessmidet på den digitala fronten samtidigt som han använder de traditionella smides-teknikerna.

UNIKA SMYCKEN

HANDGJORDA I SVERIGE

Produkten

Det första smycket Stefan skapade fick honom att inse att han inte ville hålla på att tillverka samma sak gång på gång. Stefan ville behålla den unika känslan och producera något som var, i hans egna ord: ”One of a Kind”. En tanke som han håller fast vid än idag.

När du köper och bär ditt smycke från oss, bär du inte bara ett smycke. Du bär ett smycke med en hel historia bakom sig och inte minst ett konstverk som är unikt.